vineri, 5 februarie 2010

Top 3 Tendinte Primavara - Vara 2010

Nr. 1 Casa Dior ne propune si de aceasta data o colectie in stilul relativ clasic cu care ne-am obisnuit cu totii, insa mici artificii au rolul de a inviora tinutele si de a aduce un plus de sexyness unor combinatii destul de conventionale. La nivel cromatic, responsabile pentru aceasta sunt nuantele de argintiu si negru metalizat ce intalnesc pastelul, iar la nivel de compozitie, alaturarea rochiilor si a fustelor mini cu sandale cu platforme inalte purtate impreuna cu sosete subtiri din lycra, albe sau gri, are rolul de a conferi un aer adolescentin si foarte atragator, precum si combinarea rochiilor inflorate si a bluzelor din materiale semi-transparente cu jachetele din piele neagra sau colantii metalizati, dand nastere astfel unui puternic contrast. Culorile folosite pentru majoritatea rochiilor de zi sunt in general tonuri deschise precum : lila, gri, beige, albastru si roz pal, alb si ivoire. Rochiile mini variaza intre structuri de corset, imprimeuri florale si dantela, nelipsind insa pe alocuri volanasele sau franjurile, in cantitati reduse, ce-i drept. Cuvinte cheie : transparenta, mini si platforme cu sosete, jocul lucios - mat, diafan si youthful. Coafura cu onduleuri largi ne aduce aminte de vedetele de cinema ale anilor 40. Pare o colectie menita sa ilustreze conceptul de "Mademoiselle Dior".






Nr. 2 Karl Lagerfeld ne propune o colecţie la superlativ: frumuseţe, eleganţă, avangardă şi purtabil-itate. Umerii supradimensionaţi sunt perfect încorporaţi, completând ţinutele devenite astfel relativ impozante, şi dându-le un uşor aer de futurism. Curelele late, metalice sau din lac, marchează perfect talia salopetelor cu mâneci lungi sau rochiilor mini în linii geometrice. Cămăşile elegante cu jabou sau decorate cu cravate - fundă se ivesc de sub blazerele impecabile cu gulere ridicate, combinaţie scoasă din anonimatul sferei office de fusta - pantalon mini cu pense şi tiv lat, intors.
Acest element alături de salopeta mini, uşor evazată reprezintă leit - motivele acestei colecţii în culori sobre: bleumarin, negru, gri închis şi perlă, alb şi ivoire satinat. Rochia - bluză cu mâneci bufante, croită din materiale rigide, poate fi considerată punctul forte al acestei colecţii - porţiunile împodobite cu decoraţii argintii par a fi într-adevăr din metal, iar sandalele cu decupaje reduse ce le însoţesc, albe, negre sau gri, au de asemenea porţiuni metalizate care acţionează ca un corespondent perfect. Un punct în plus - dacă mai era nevoie - pentru fondul muzical contrastant, dar complementar în acelaşi timp, sleazy disco/funk: In Flagranti - I can thrill and delight.






Nr. 3 Burberry Prorsum este numele noii linii vestimentare create de casa Burberry, "Prorsum" fiind un termen de origine latina, ce inseamna "inainte". Elementele binecunoscute ale acestui brand sunt prezente și de aceasta data, si anume elementul central - care va suferi o multitudine de transformări inovatoare - tradiționalul trench coat va fi din nou vedeta colecției. El va fi croit din materiale lucioase, va fi drapat pentru a capăta volum - in special în zona umerilor și a mînecilor, dar și în partea de jos - talia sa va fi înălțata, iar mînecile vor deveni din lungi - trei sferturi. Modificarea la care este supus îl transforma în final într-un obiect vestimentar hibrid: rochia cu alura de trenci. Jachetele și fustele creează compleuri care urmează îndeaproape aceleași linii. Curelele în nuanțe de maro care îl încing sunt prezente de asemenea și deasupra rochiilor, care beneficiază de același tip de drapaje. Crem, vernil, bleu, alb, roz și gri pal. Sandale bej cu barete înnodate sau încrucișate, tocuri extravagant de înalte și șosete scurte de bumbac, completează aceste ținute pastelate. Brățări supradimensionate, de o transparenta colorata, servesc alături de nasturii negri ai trenciurilor, rolul de contrapunct cromatic al acestei colecții luminoase. Pletele lungi, pieptănate cu cărare pe mijloc, însoțesc aceste ținute de o eleganta suava.


3 comentarii:

Eliza spunea...

hey, stii ca mi-ar placea ca in baza tendintelor curente sa ne dai si sugestii practice, aplicabile la street/ofice fashion din romania? par example ce haine dragute ai vazut prin magazine, cum se combina, pentru noi astia care nu suntem la fel de fashion inspired ca tine. Deci cred ca dintre cititorii blogului tau, ai scrie doar pentru mine. hm. te gandesti tu daca merita. intre timp, iata adresa blogului meu, en fin: http://retetadepenet.blogspot.com/

ksz, keep up the awesome stuff

Vintage Mannequin spunea...

Ha ha, da, merita! :)
Si eu m-am tot gandit la sfera street/casual wear. So...it's cooking!:D Coming soon.
Congrats pentru blog! I love it

Cazare Predeal spunea...

@Eliza...nu esti singura pentru care ar scrie :) Si pe mine ma intereseaza. Eu nu prea am timp sa intru in magazine sa caut, sa fac combinatii dar de imbracat trebuie sa o facem si nu oricum! Sugestiile sunt binevenite!

Trimiteți un comentariu