joi, 3 iunie 2010

Picture of the month: Iunie



Da. Genunchiere din dantela. Would love to try. Usor de realizat.

Blog review: Sogni di Mihaela

























































Am descoperit recent un blog foarte interesant despre knitting.

Nu stiu daca sunteti sau nu fane ale acestui "mestesug", dar cred ca ceea ce rezulta de pe urma lui sunt niste creatii intr-adevar deosebite. Si nu folosesc acest cuvant gratuit, asa cum este el foarte des folosit in ultima vreme, alaturi de "senzational".

Knitwear : A impleti cu croseta. A tricota. Daca va veti gandi imediat la ceva granny-like, trebuie sa va spun ca nu este vorba despre asa ceva.

Cine cauta texturi speciale sau manusi crosetate extravagante, chiar si genti matching - ceea ce trebuie sa recunoasteti ca se gasesc destul de rar - va gasi cu siguranta ceea ce cauta. Chiar si ceea ce putem numi un pieptar impletit. Intr-adevar unic. Ganditi-va doar, in cate combinatii l-am putea purta ! Impletirea fibrelor naste tesaturi in culori pale: saluri albe, bej, roz, bleu, gri, si costume de baie verde crud sau fuchsia, in care jocul ochiurilor creeaza structuri jucause, cu motive florale, dar si gasim, desigur, si tesaturi dense, compacte, protectoare. Acoperire grijulie si expunere totala.

Un sal sau o capa tricotata de mana (cata munca este investita in asa ceva ! ) poate arata really hot inclus(a) intr-o combinatie inedita, cum ar fi : short din denim usor largut + top fluid din matase + sal crosetat + cizme din piele intoarsa, to keep it rustic. Ca sa nu mai vorbim de the sexyness of a knitted bathing suit, very chic and very retro ! Delicat. Ultra - feminin. Out - standing.


Iata ce ne spune Mihaela Nica despre creatiile ei, exclusively for us :


" In primul rand crosetatul este un mestesug care se invata, iar eu am avut un invatator foarte bun : mama mea. Cred ca aveam in jur de 12 ani cand m-am oprit langa ea cu dorinta de a invata sa fac ceea ce facea ea. Este poate un automatism copilaresc, dar dorinta de a o imita era asa de mare incat am insistat indelung. Acum ea este mandra de mine si de lucrarile mele, deoarece am depasit barierele impuse crosetului, aceea de a realiza doar mileuri. Eu am descoperit revistele de moda si acolo am observat cum crosetatul nu are limite, lasand in urma mileurile, concentrandu-ma pe articole de vastimentatie care imi dau si mai multa satisfactie.

Crosetatul imi da multa libertate de exprimare si nu este pretentios, in sensul ca nu-ti trebuie mult spatiu si materie prima, e de ajuns un ghem de bumbac sau lana, un croset si multa imaginatie, pasiune si rabdare. O frumusete aparte a lucrului crosetat consta in posibilitatea de a crea, inventa tehnici noi care dau si mai mult farmec produsului final.

“De ce ar trebui, dupa parerea ta, ca oamenii sa aleaga , de exemplu, un sal crosetat de mana, si nu unul dintr-o tesatura clasica, luat dintr-un magazin?” Aceasta este o intrebare interesanta. De ce ar trebui ca femeile sa cumpere articole facute de mana si nu dintr-un magazin, adica de serie… Din principiu femeile vor sa fie unice, originale, iar in ce priveste imbracamintea chiar exclusiviste, daca reusesc. Pentru a fi asa sunt constranse sa recurga la boutique-urile de moda, de firma, unde pentru a avea un produs nu exclusiv, ci doar in serie mica trebuie sa scoata din buzunar o suma de bani categoric nu la indemana oricui. In putine cuvinte am ajuns sa vorbim de acele femei care isi pot permite sa cheltuiasca pentru a se imbraca. Eu am avut experiente diverse in domeniul vestimentatiei si in network marketing si stiu foarte bine ca preturile finale nu oglindesc nici pe departe costurile pentru realizarea produselor. Un exemplu concret: am cunoscut un producator de jeans care primea doar 3 euro pentru o pereche de jeans pe care el o producea in Africa, iar aici (Italia) se vindeau cu 280 euro, si curios este ca din toata aceasta diferenta de pret el nu primea nimic in plus, doar 3 euro.

De aceea eu ofer un produs exclusiv, realizat de mana, pentru acele femei care stiu sa aprecieze valoarea unui produs artizanal, folosind materiale de cea mai buna calitate si lucrate cu migala si maxima delicatete. Este adevarat ca toate impreuna nu ajung sa-mi plateasca orele de lucru, dar eu sunt multumita cu preturile mele. Important pentru mine este ca stau bine cand lucrez apoi vazand persoana pe deplin satisfacuta de articolul lucrat , pe care ele insele il catalogheaza ca fiind elegant, ma face cu adevarat fericita. In concluzie eu ofer un produs unic, nu de serie, la un pret inferior al valorii lui efective, dar cu o valoare care nu se pierde in timp".


Adresa blogului ei este : http://www.sognidimihaela.blogspot.com

Felicitari, Mihaela, si astept si parerile voastre !