miercuri, 24 februarie 2010

Update Fashion and Film Festival 2010 la cinema Studio










Tanara creatoare Izabela Purdescu, in prezent masteranda a Facultatii de Arte Decorative si Design, a prezentat colectia care i-a adus in 2009 premiul "Best New Young Designer" la Bucharest Fashion Week. Creatiile sale ne poarta cu gandul catre peplumul Greciei antice, adus in zilele noastre cu toata maiestuozitatea si ineditul sau, dar si cu transformari inovatoare. Braiele late din materiale lucioase, metalizate si materialele fluide, unele semitrasparente, drapate, il invioreaza si il fac astfel perfect pentru a fi purtat pe timpul unei serate de gala. Coafura sub forma cocului impunator ce pune in valoare parul bogat, aduce de asemenea ecouri din epoca elenistica. Eleganta si feminitate in violet, negru si oranj.










































In culisele festivalului, frumoasa creatoare Izabela Purdescu (sus)



Yours truly














Colectia Luizei Racovita, masteranda a aceleiasi facultati, s-a intitulat "Scissors Inside/Outside Fashion". O colectie originala, avangardista, destinata performing-ului de costum. Costumele intunecate, stramte, din latex, au avut drept accesorii plase si globuri mobile realizate din foarfeci inlantuite. Mastile care acopereau fetele performerilor lasau la vedere doar ochii, al caror farmec era puternic subliniat de genele false, supradimensionate. Din burete negru si suprafete plastice, transparente, de culoare rosie, au fost realizati franjurii imensi care impodobeau bratele si lasau impresia unor aripi uriase, alaturi de plasele metalice.
Dinamismul creatiilor a fost pus in valoare in timpul momentului coregrafic
, aducand in fata privitorilor o scena care cu usurinta ar putea fi desprinsa dintr-un scenariu postapocaliptic, avand insa si o fina tenta de senzualitate.












Creatoarea Luiza Racovita (jos - stanga)




























Din culise